Wat is een minikrediet lening?

Zit u tijdelijk krap bij kas? Is dit bijvoorbeeld vanwege een onverwachte rekening, of vanwege uw koelkast die plotseling is kapotgegaan? Dan heeft u waarschijnlijk snel geld nodig om dit op te lossen. Een minikrediet is een lening waarbij u snel over leen geld kunt beschikken. Het gaat doorgaans om een klein bedrag, meestal tot € 800,-. Uiteraard is dit afhankelijk van de voorwaarden die een geldverstrekker stelt, bij sommige kunt u de eerste keer een kleiner bedrag lenen.

Wat zijn de eisen?

De minikrediet geldverstrekkers hebben doorgaans wel een paar eisen. Allereerst is het van belang dat u een gerantstelling af kunt geven. Dit kan een persoonlijke garantstelling zijn, of een verzekering die u bij de aanbieder kunt afsluiten. Echter is een persoonlijke garantstelling van een familielid, kennis of bijvoorbeeld uw buurman vele malen voordeliger als de verzekering.

Daarnaast zijn er diverse verschillende eisen als een bepaalde leeftijd, dat u van Nederlandsen nationaliteit dient te zijn en een minimaal inkomen. Tevens is er doorgaans geen mogelijkheid voor eigen ondernemers.

Snel terugbetalen

Let er op dat een minikrediet altijd snel terugbetaald dient te worden. Doorgaans krijgt u niet langer de tijd dan een maand, indien u niet binnen een maand terug kunt betalen, gaan de kosten enorm hoog oplopen. Weet u van te voren al dat het niet gaat lukken, dan kunt u beter niet deze overeenkomst aangaan. Hoe u het went of keert, geld lenen kost geld!

Minilening.nl en Ferratum

Minilening.nl en Ferratum zijn twee geldverstrekkers die minikredieten aanbieden. Beide hebben ze andere voorwaarden, vergelijk hierop zodat u de voordeligste lening kunt vinden.